donderdag 12 november 2009

Sharon Unsworth wint Keetje Hodshon Prijs 2009


http://ecb.childbilingualism.org/

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen kent de Keetje Hodshon Prijs 2009 toe aan taalwetenschapper dr. Sharon Unsworth. De prijs is bedoeld als aanmoediging voor recent gepromoveerde onderzoekers, ter bekroning van oorspronkelijk onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen.

Jaarlijks wordt de Keetje Hodshon Prijs, bestaand uit een bedrag van 12.000 euro, toegekend in één van de categorieën Taalwetenschappen, Literatuurwetenschappen, Historische wetenschappen, of Wijsbegeerte en/of Godgeleerdheid. In 2009 is de onderscheiding bestemd voor onderzoek op het gebied van de taalwetenschappen. De prijs is vernoemd naar mejuffrouw Cornelia Catharina (Keetje) Hodshon, die in 1794 het huidige gebouw van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen liet bouwen en tot 1829 de eerste bewoonster ervan was.

Sharon Unsworth is als universitair docent verbonden aan de opleidng Engels van het departement Moderne Talen, en als onderzoeker verbonden aan het Utrecht Institute of Linguistics (UiL OTS). Haar onderzoek richt zich op taalverwerving en tweetaligheid bij jonge kinderen. Met een VENI-subsidie van NWO is ze in 2008 het project The role of age and input in early child bilingualism begonnen.